فروشگاه آنلاین به مناسبت عید تعطیل می‌باشد و سفارشات پس از 6 فروردین 1402 ارسال خواهند شد.

فهرست مطالب

گل‌های بابونه معمولاً به گلبرگ­های کوچک سفید با مرکز زرد شکوفا می‌شوند. آن‌ها در بالای ساقه‌های نازک بلندی هستند که در فاصله  ۳۰ تا ۶۰ سانتی‌متری از ساقه قرار دارند. علاوه بر زیبایی، خواص بابونه سال­هاست مورد توجه مردم قرار دارد.

این گیاه دارای بابونه طبعی گرم و خشک است و خواص درمانی بی نظیری برای آن از جمله درمان بسیاری از بیماری ها را بیان شده است.

بابونه هم به شگل گل و هم روغن بابونه مورد استفاده قرار می‌گیرد. در ادامه با این گیاه و خواص بی‌نظیر آن بیشتر آشنا خواهیم شد.

خواص گیاه بابونه چیست؟

خواص بابونه بی‌شمار است که از آن میان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بابونه به عنوان یک آرام بخش مورد توجه بوده و برای درمان اختلالات گوارشی مختلف از جمله نفخ، اسهال، بی­اشتهایی، تهوع و استفراغ استفاده می‌شود.
  • خاصیت بابونه برای مقابله با افسردگی واضطراب مناسب است.
  • باعث تقویت هضم غذا می­شود.
  • در درمان سوزش و خراش موثر است.
  • نوشیدن روزانه چای بابونه می‌تواند التهاب را کاهش دهد.
  • رهایی از مشکلات قاعدگی را با خود به همراه می­آورد.
  • همچنین از خواص بابونه کاهش حلقه های تاریک در اطراف چشم است.

خواص بابونه برای درمان بیماری­ها

بابونه در درمان و بهبود برخی بیماری­ها تاثیرگذار است. موارد زیر تاثیر بابونه در درمان بیماری­ها را نشان می­دهد.

درمان دیابت و کاهش قند خون با بابونه

برخی مطالعات نشان داده اند که چای بابونه می­تواند قند خون را در افراد مبتلا به دیابت کاهش دهد. تحقیقات نشان نمی­دهد که بابونه جایگزین مناسبی برای داروهای دیابت باشد، اما ممکن است مکمل مفیدی برای درمان­های موجود باشد.

خواص بابونه برای جلوگیری از پوکی استخوان

پوکی استخوان کاهش تدریجی تراکم استخوان است. این از دست دادن خطر شکستگی استخوان و حالت خمیده را افزایش می­دهد. بابونه می­تواند به افزایش تراکم استخوان کمک کند.

کاهش التهاب با بابونه

التهاب یک واکنش سیستم ایمنی برای مبارزه با عفونت است. چای بابونه حاوی ترکیبات شیمیایی است که التهاب را کاهش دهد. چای بابونه دارای خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی است که می­تواند تحریکات پوستی مانند اگزما را تسکین دهد.

خاصیت بابونه برای درمان و پیشگیری از سرطان

برخی از مطالعات نشان می­دهد که چای بابونه ممکن است سلول­های سرطانی را هدف قرار دهد یا حتی از رشد آن سلول ها در وهله اول جلوگیری کند.

درمان علائم سرماخوردگی با بابونه

استنشاق بخار با عصاره بابونه می­تواند برخی از علائم سرماخوردگی را تسکین دهد. خواص بابونه همچنین می­تواند به کاهش علائم گلودرد کمک کند. تقویت سیستم ایمنی بدن یکی دیگر از مهم­ترین خواص بابونه برای جلوگیری از سرماخوردگی و مبارزه با آنفولانزا است. رایحه معطر بابونه به پاکسازی سینوس­ها کمک می­کند و خواص ضد باکتریایی آن برای شکست دادن هر گونه باکتری و ویروس ناخواسته­ای که سیستم ایمنی شما را تخریب می­کند، عمل می­کند.

خواص بابونه برای بهداشت دهان و دندان

برخی از مطالعات اولیه که اثربخشی دهانشویه بابونه را ارزیابی کردند، نشان دادند که احتمالاً خواص بابونه به دلیل فعالیت‌های ضد میکروبی و ضد التهابی، التهاب لثه و پلاک دندان را کاهش می‌دهد.

درمان بیماری­ های پوستی خفیف

استفاده از عصاره بابونه به طور مستقیم به بهبود زخم کمک می­کند. پماد بابونه می­تواند به اگزما و بیماری‌های التهابی خفیف پوست کمک کند.

درمان بیماری­های گوارش با بابونه

چای بابونه می­تواند به رفع مشکلات دستگاه گوارش مانند سندرم روده تحریک پذیر همراه با ناراحتی معده و درد شکم کمک کند. خواص بابونه به هضم غذا نیز کمک می­کند. برای بهره مندی بیشتر از این فواید سلامتی، 30 دقیقه قبل از هر وعده غذایی یک فنجان چای بابونه مصرف کنید.

خواص بابونه برای قلب

به عنوان عامل اصلی مرگ و میر در ایالات متحده، بیماری قلبی به دلیل انتخاب های غذایی ضعیف و همچنین سیگار کشیدن و عوامل ارثی در حال افزایش است. خوشبختانه چای بابونه می­تواند به سلامت قلب شما کمک کند.

خواص بابونه برای مو

از کاربردهای موضعی چای بابونه، تقویت موهای سالم­تر و درخشان­تر است. خواص بابونه خارش و خشکی پوست سر را که باعث شوره سر می­شود، کاهش می­دهد.

چای بابونه همچنین روشن کننده طبیعی مو است، بنابراین می­توانید با استفاده از آن روی پوست سر، موهای روشن­تری داشته باشید. کافیست موهای خود را با چای سرد بابونه زیر دوش آبکشی کنید.

فرآورده‌های بابونه چیست؟

این گیاه از آن دسته از گیاهان دارویی است که به صورت‌های مختلف خوراکی، موضعی و بخور مورد مصرف دارد. از خواص بابونه برای ساخت أنواع کرم­ها، پمادها، چای، صابون، اسپری و . . . استفاده می­شود، که طرز تهیه برخی از آن­ها در زیر گفته شده است.

اسپری بابونه

اسپری بابونه برای دفع حشرات و آفت مناسب است.

مواد لازم برای تهیه اسپری بابونه 4 عدد فنجان آب، 4 عدد چای کیسه‌ای بابونه، یک عدد شیشه بزرگ درب­دار و یک عدد بطری اسپری تمیز و خالی است.

برای تهیه اسپری بابونه ابتدا آب را به جوش بیاورید. سپس کیسه‌های چای بابونه را در یک ظرف شیشه­ای قرار دهید و آب جوشیده را روی آن‌ها بریزید. روی آن را بپوشانید و اجازه دهید تا دم بکشد تا یک دمنوش قوی درست شود. کیسه­های چای را دور بیندازید و چای را در یک بطری اسپری تمیز و خالی بریزید. اکنون می­توانید از این ترکیب به عنوان دافع حشرات روی گیاهان داخلی و خارجی اسپری کنید.

چای بابونه

رنگ روشن، گرم و دلنشین چای بابونه همراه با طعم میوه‌ای لطیف و رایحه شیرین، نوشیدن چای بابونه را به راه‌حلی عالی برای یک روز خسته‌کننده تبدیل می‌کند.

گل­ها و جوانه­های این گیاه معمولاً همان چیزی است که برای چای بابونه برداشت و خشک می­شود. گل­های بابونه با باز شدنشان برداشت می­شوند. چای بابونه مدت‌هاست که به عنوان یک داروی سنتی برای طیف وسیعی از مشکلات سلامتی استفاده می‌شود.

طرز تهیه چای بابونه

چای بابونه را می­توان با استفاده از گلبرگ‌های تازه، گلبرگ‌های خشک شده یا چای کیسه­ای تهیه کرد.

در مرحله اول باید گل­ها را آماده کنید. گل­های تازه باید از ساقه جدا شوند. برای تهیه چای و بهره­مندی از خواص بابونه می­توانید گل­ها را درون یک پارچه تمیز قرار دهید و در آب جوش بگذارید. همچنین می‌توانید گل‌ها را در قوری بجوشانید و وقتی آماده سرو در فنجان هستید، از صافی استفاده کنید. برای گل­های خشک شده بابونه، از 1 قاشق چای خوری به ازای هر لیوان آب استفاده کنید. برای گل های تازه، بسته به قدرت دم کردن ترجیحی، از 3 تا 4 قاشق چای­ خوری در هر لیوان آب استفاده کنید.

در مرحله دوم آب را آماده کنید. طعم چای بابونه زمانی که با آب داغ دم می‌شود، بهترین شکل را پیدا می‌کند. قبل از افزودن گل‌ها یا چای کیسه‌ای بابونه برای خیساندن، باید آب را به جوش آورید تا خواص بابونه وارد آب شود.

مرحله سوم زمان طعم دادن به چای است. چای بابونه را همانطور که هست مصرف کنید تا طبیعی ترین طعم را داشته باشید. اما در صورت تمایل، از مقداری عسل یا یک تکه سیب تازه برای شیرین و ترد کردن استفاده کنید.

روغن بابونه

روغن بابونه از موارد مصرفی خارجی بابونه است. در ترکیبات این روغن عصاره‌ای بسیار غلیظ از گیاه بابونه وجود دارد که منشا مزایای بسیاری است.

از جمله این مزایا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

آرام بخش و تسکین بی‌خوابی

ترمیم کننده زخم

از بین بردن لک و جوش

درمان کننده التهابات پوستی مانند اگزما یا راش پوستی (بثورات)

درمان کننده کمردرد ، نورالژی یا ورم مفاصل

خواص بابونه در طب سنتی

در طب سنتی نیز پزشکان و اساتیدی درباره خواص بابونه صحبت کرده اند. از نگاه طب سنتی طبع بابونه گرم و خشک است.از بابونه را برای درمان آفتاب زدگی و قولنج استفاده می­شود.

پزشکان طب سنتی می‌گویند خواص بابونه برای زخم های دهان و آفت مفید است.

مقوی اعصاب و قوای جنسی است و در درمان سردرد موثر است. همچنین بیان می‌کنند که بابونه ادرار آور است و به دفع سموم بدن کمک می کند.

در اینجا نظر برخی از بهترین اساتید طب سنتی را درباره خواص بابونه برای شما آورده ایم.

خواص بابونه از نگاه دکتر خیراندیش

از نظر دکتر خیراندیش بابونه یک ضد درد برای مفاصل است. یکی از کاربردهای اصلی  بابونه، خاصیت آن در از بین بردن درد است. افرادی که به آرتروز مبتلا هستند برای تسکین دردهای خود می­توانند از پمادهای بابونه استفاده کنند.

خواص بابونه از منظر استاد تبریزیان

در طب اسلامی آیت الله تبریزیان بابونه یک گیاه فوق العاده عالی است که آرامبخش أعصاب، تقویت کننده مغز،  و تقویت کننده قوای جنسی است.  سلامت معده را برای شما به همراه دارد و با نوشیدن چای بابونه خواب راحتی خواهید داشت.

خواص بابونه از منظر استاد روازاده

استاد روازاده نیز برای این گیاه خواص زیادی بیان فرموده‌اند که از آن میان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

در استعمال خارجی دراز بین برنده نفخ

افزایش کننده ترشحات صفرا

آنتی‌اکسیدان، ضدالتهاب و آنتی‌باکتریال

مزایای بابونه از دیدگاه طب سنتی هندی

متخصصان طب سنتی هندی می­گویند که بابونه چون دارای خواص ضد میکروبی است برای درمان عفونت زنان مفید است. بابونه برای زنان خواص قاعده آوری دارد و تسکین دهنده دردهای دوره قاعدگی است.

چگونه بابونه را به عنوان خوراکی مصرف کنیم؟

بابونه را می‌توان به دو صورت چای و شربت به صورت خوراکی مصرف کرد‌. خواص بابونه در هر دو صورت به بدن می‌رسد.

شربت ساده بابونه

مواد لازم برای تهیه شربت بابونه 2 فنجان شکر، 2 لیوان آب، 2 عدد چای کیسه‌ای بابونه یا گلبرگ‌های خشک شده و تازه است.

برای تهیه این شربت ابتدا شکر و آب را روی حرارت متوسط رو به بالا بجوشانید و هم بزنید تا شکر حل شود. سپس چای کیسه­ای را اضافه کنید و از روی حرارت بردارید. روی آن را بپوشانید و بگذارید شربت خنک شود. شربت را در شیشه­ای با درب محکم صاف کرده و تا زمان استفاده در یخچال نگهداری کنید. از شربت برای شیرین کردن و طعم دادن به میوه یا ماست می‌تواتید استفاده کنید.

خواص بابونه در بارداری چیست؟

معمولاً توصیه می­شود در دوران بارداری از مصرف بابونه اجتناب کنید زیرا ممکن است انقباضات رحمی را تحریک کند. قبل از مصرف بابونه در هنگام بارداری باید با پزشک خود مشورت کنید.

از بین بردن حالت تهوع خانم­های باردار

رایحه بابونه و طعم دلنشین آن باعث رفع حالت تهوع می­شود. در صورتی که در زمان مسافرت از ایجاد حالت تهوع داخل ماشین آزرده خاطر می­شوید، مصرف چای بابونه پیش از سفر و در طول آن به شما کمک می­کند تا این مشکل را رفع نمایید.

آیا بابونه قاعده آور است؟

بابونه یک قاعده آور طبیعی است. چای بابونه به ‌‌عنوان یک گیاه دارویی طبیعی برای دوران قاعدگی محسوب می­شود. خواص بابونه با افزایش میزان گلیسین ماهیچه‌های رحمی را آرام کرده و از گرفتگی عضلات جلوگیری می­کند.

گیاه بابونه ترشحات کم دوران قاعدگی را درمان می­کند. دمنوش بابونه در از بین بردن کیست تخمدان موثر است.کافی است که دو قاشق چای خوری بابونه خشک را در یک فنجان آب گرم بریزید و بگذارید به مدت پنج دقیقه خوب دم بکشد. یک قاشق چای خوری عسل به این چای اضافه کنید و روزانه دو تا سه فنجان از چای بابونه بنوشید.

همچنین، طبیعت گرم این چای قاعدگی های نامنظم را درمان می­کند به تحریک جریان خون در ناحیه لگن و رحم کمک می­کند.

عوارض جانبی چای بابونه

چای بابونه یک چای نسبتا بی خطر برای مصرف اکثریت مردم است. با این حال، چند نکته وجود دارد که باید به خاطر داشته باشید، از جمله میزان مصرف و عوارض جانبی احتمالی زیرا بابونه هم مانند هر داروی گیاهی دیگری، برای همه بی خطر نیست.

گروه های زیر باید از مصرف بابونه اجتناب کنند، مگر اینکه پزشک توصیه دیگری داشته باشد.

  • آلرژی

افراد با سابقه آلرژی شدید، به ویژه به گرده ها نباید از بابونه استفاده کنند. اگر به گل­های خانواده کاسنی نیز حساسیت دارید، باید در مصرف چای بابونه احتیاط کنید. در صورت داشتن واکنش­های آلرژیک به گل داوودی، گل همیشه بهار و ابروسیا باید از مصرف چای بابونه اجتناب کنید.

  • نوزادان و کودکان بسیار خردسال

چای بابونه، مشابه عسل و برخی محصولات طبیعی دیگر، ممکن است به هاگ­های بوتولیسم آلوده باشد. بیشتر بزرگسالان سالم می­توانند با عفونت مبارزه کنند، اما نوزادان ممکن است نتوانند.

سوالات متداول

چه مقدار بابونه را می‌توان در طول روز مصرف کرد؟

هیچ دوز استانداردی از بابونه وجود ندارد. مطالعات بین 900 میلی­گرم تا 1200 میلی­گرم در روز به شکل کپسول استفاده شده است را نشان می­دهند. رایج ترین نوع مصرف آن چای است و برخی افراد روزانه یک تا چهار فنجان می­نوشند.

چه چیزی باعث سلامتی بابونه می شود؟

روغن موجود در بابونه آن را به یک دارو و داروی موثر تبدیل می­کند. این روغن را روغن بابونه آبی هم می­نامند. روغن بابونه باعث انتقال خواص بابونه به بدن می‌شود. روغن بابونه را همراه با یک قاشق عسل به آب حمام خود اضافه کنید تا از اثرات آن لذت ببرید.